المقادير:كوب دقيق
كوب سكر
1و½ كوب جزر مبشور
ملعقة صغيرة بيكينج باودر
ملعقة صغيرة بيكينج صودا
ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
½ ملعقة صغيرة فانيليا
½ ملعقة صغيرة قرفة
½ كوب زيت نباتي
رشة ملح
2 بيضةالطريقة:1- اخلطي الدقيق مع البيكينج باودر والبيكينج صودا والملح والقرفة.
2- اخفقي البيض مع السكر والفانيليا بالمضرب الكهربائي لغاية ما حجم البيض يتضاعف ويبقى لونه أبيض، وبعد كده ضيفي الزيت بالتدريج على شكل خيط رفيع مع الاستمرار في الخفق لغاية ما الخليط يتجانس.
3- ضيفي خليط الدقيق على خليط البيض واخفقيهم كويس مع بعض، لغاية ما الخليط يتجانس، وبعد كده ضيفي الجزر وقّلبي الخليط كويس بملعقة خشب.
4- هاتي قوالب الكيك وحطّي فيها ورق الزبدة، وبعد كده صبّي فيها الخليط، ودخّليهم في فرن ساخن لغاية ما تحسّي إن الكيكة استوت، وبعد كده طلّعيها وممكن تقدّميها باردة أو سخنة.
بنوتة كول





0 التعليقات:
إرسال تعليق